AMARANTUSOWY BISZKOPT Z OWOCAMI

AMARANTUSOWY BISZKOPT Z OWOCAMI

AMARANTUSOWY BISZKOPT Z OWOCAMI

Biszkopt z owocami to jedno z najszybszych i najprostszych ciast… bo naszej pracy jest niecałe 10 minut, resztę należy do piekarnika 😉 Tym razem jednak zamiast tradycyjnego biszkoptu, przygotowałam biszkopt w wersji fit – bez glutenu i bez cukru. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę z amarantusa, a cukier na erytrol. Do tego owoce – truskawki, borówki oraz ziarenka granatu, ale tak naprawdę możecie dać prawie każde owoce, na jakie macie ochotę. Wyszło pyszne i puszyste ciacho, pełne owoców, którym można się rozkoszować bez wyrzutów sumienia 😉 Idealne na co dzień, do porannej kawy lub herbaty…

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/05/amarantusowy-biszkopt-z-owocami.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.