Domowy ocet jabłkowy – niezawodny przepis

Udostępnij na:
Domowy ocet jabłkowy - niezawodny przepis

Ocet jabłkowy (cydrowy) to najprawdopodobniej najdoskonalszy pokarm stworzony przez naturę. Są na to dowody sięgające aż do roku 400 p.n.e – Hipokrates stosował go swoim pacjentom jako rodzaj antybiotyku i uzdrawiający eliksir.
Zalety octu jabłkowego sławione są po dzisiejsze czasy.
Ocet jabłkowy jest wielozadaniowy, stosowany jest zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Działanie octu zostało przebadane, a liczne testy potwierdziły jego wszechstronne działanie. Dzięki swoim właściwościom stał się najpopularniejszym octem wśród zwolenników zdrowego odżywiania.
Kochają go takż dietetycy, bo to wyrazista przyprawa, która nie zawiera kalorii.
Na całe laty zapomniany, wraca dzisiaj do łask. Jest doskonały nie tylko do wykorzystania w kuchni. Nie jest łatwo kupić dobrej jakości ocet jabłkowy, ale na szczęście można przygotować go samodzielnie.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2018/09/domowy-ocet-jabkowy-niezawodny-przepis.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.