Ciasto MAKOWIEC JAPOŃSKI

Ciasto MAKOWIEC JAPOŃSKI

Ciasto MAKOWIEC JAPOŃSKI

Mak na święta Bożego Narodzenia to u nas tradycja i w prawie każdym domu przygotowuje się potrawę lub ciasto z makiem. Tak więc, przychodzę dziś z przepisem na proste ciasto makowe zwane makowcem japońskim, a to dlatego, że w składzie ma jabłka. Ciasto dość popularne, więc większość z Was pewnie je zna…. ale warte przypomnienia z okazji zbliżających się świąt, bo nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych i z pewnością uda się każdemu, a poza tym jest mało pracochłonne – co w okresie świątecznych przygotowań jest dużym plusem. Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne – to zasługa jabłek, a dodatkowo napakowane bakaliami. Poza tym, w składzie nie zawiera mąki, tylko kaszę mannę.
Warte polecenia!

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/12/makowiec-japonski.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.