SERNIK JAPOŃSKI (TYLKO 3 SKŁADNIKI)

SERNIK JAPOŃSKI (TYLKO 3 SKŁADNIKI)

SERNIK JAPOŃSKI (TYLKO 3 SKŁADNIKI)

Serniki bardzo często goszczą na naszych stołach w święta Bożego Narodzenia. Dlatego mam dla Was przepis na mega prosty sernik, na który natknęłam się przeglądając internet – tylko 3 składniki!
Podczas świątecznych przygotowań czas jest na wagę złota, a ten sernik przygotowuje się dosłownie w 10 minut… i do piekarnika 😉 W oryginalnym przepisie był serek philadelphia, ale ja zamieniłam go na mascarpone, bo jestem jego wielką fanką.
Sernik jest naprawdę dobry! Aż trudno uwierzyć, że to tylko 3 składniki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt – jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko.
Mnie zachwycił!

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/12/sernik-japonski.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.