Pierogi z mięsem rosołowym i pieczarkami

Udostępnij na:
Pierogi z mięsem rosołowym i pieczarkami

Pierogi z mięsem z rosołu to najsmaczniejszy sposób wykorzystania mięsa rosołowego. Smaczniejsze kawałki można po prostu wyłowić i podać z sosem chrzanowym lub musztardowym.
Z pierogami nieco więcej pracy, ale za jednym zamachem przygotujesz obiad przynajmniej na 2 dni. Dodatek podsmażonej cebulki i pieczarek wzbogaci smak i aromat farszu. Warto na rosół kupić mięso z tłuszczykiem, np. poprzeczkę, wtedy farsz będzie jeszcze smaczniejszy. Pierogi z wody z chrupiącą cebulką smakują wyśmienicie, a odsmażane na drugi dzień jeszcze lepiej.
Ekonomiczny, tani i pyszny obiad.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/01/pierogi-z-miesem-rosoowym-i-pieczarkami.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.