Gołąbki z włoskiej kapusty i indyka – zdrowszy przepis

Udostępnij na:
Gołąbki z włoskiej kapusty i indyka - zdrowszy przepis

Gołąbki z włoskiej kapusty i indyczego mięsa to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych. Tak samo pyszne, ale zamiana białej kapusty na włoską i tradycyjnej wieprzowiny na mięso z indyka podnoszą walory odżywcze i zdrowotne tego popularnego dania. Do gołąbków użyłam mięsa z udźca indyczego, jest ciemne i bardziej wyraziste w smaku i nie tak suche jak filet z piersi. Najsmaczniejsze są podane z sosem pomidorowym. Ważne jest, by sos nie był przygotowany na bazie sklepowego koncentratu pomidorowego, a z naturalnego przecieru. Taki sos ma zupełnie inny smak.
Doskonały posiłek obiadowy lub kolacyjny z puree ziemniaczanym lub pajdą chleba.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/01/goabki-z-woskiej-kapusty-i-indyka.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.