Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami – fit

Udostępnij na:
Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami - fit

Domowe drożdżówki są pyszne, mięciutkie, puszyste i o niebo zdrowsze od sklepowych zapychaczy. Drożdżowe bułeczki nie muszą być oblepione lukrem lub odsypane toną cukru. Wystarczy przed pieczeniem posmarować je jajkiem rozbełtanym mlekiem, a staną się śliczne, błyszczące i bardzo apetyczne.
Moje bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej jasnej wymieszanej z pełnoziarnistą, cukier zastąpiłam miodem, mleko maślanką i nadziałam tartymi jabłkami z dodatkiem orzechów włoskich. Pychota!
Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek! Zapraszam na zimowe drożdżówki z jabłkami.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/01/drozdzowki-maslankowe-z-jabkami-i.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.