Surówka z białej rzodkwi i mango – fit

Udostępnij na:
Surówka z białej rzodkwi i mango - fit

Biała rzodkiew to świetna baza do przygotowania zimowej surówki. Czaruje pięknym, śnieżnobiałym kolorem, jest pełna pikanterii i świeżości, a przy tym zaskakująco zdrowa. Kształtem przypomina wyrośniętą pietuszkę. Jest znacznie delikatniejsza w smaku od czarnej rzepy.
Jest pełna błonnika, który ułatwia ochudzanie i polepsza perystaltykę jelit oraz obniża poziom cukru we krwi. Należy do produktów o niskim IG jest więc polecana wszystkim diabetykom i tym, którzy chcieliby zdrowo schudnąć (g to 16 kcal).
Ma działanie przeciwzapalne, bakteriobójcze, żółciopędne, oczyszcza z toksyn. Biała rzodkiew to bogactwo soli mineralnych, witaminy C i witamin z grupy B.
Dzisiejszeję surówkę uzupełniają tradycjne dodatki: marchewka i jabłko, a mango nadaje miłej w smaku egzotycznej nuty.  Surówka jest w wydaniu fit, z sosem winegret zamiast zawiesistej śmietany i majonezu.
Jest super smaczna, polecam!

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/02/surowka-z-biaej-rzodkwi-z-mango-fit.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.