Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko

Udostępnij na:
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko

Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania.
Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek.
Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z „E”, a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne jest użycie dobrego, prawdziewgo masła o zawartości 82% tłuszczu. Margaryny w żadnym wypadku nie polecam (a widziałam takie przepisy, o zgrozo!), nie tylko ze względów zdrowotnych, ale smakowych, niestety jest bardzo wyczuwalna i popsuje smak kremu.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/02/prosty-krem-budyniowy-do-tortow-i-nie.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.