Babka pomidorowa

Przepis na ciasto Babka pomidorowa

Babka pomidorowa

Babka pomidorowa jest puszysta, wilgotna i nie smakuje pomidorowo, ani trochę. Pomidorom zawdzięcza tylko ładny karmelowy kolorek. Ciasta z warzywami ostatnimi czasy są bardzo popularne. Po cukinii, buraku, marchewce kolej przyszła na pomidora. Nic dziwnego, bo w dobie poszukiwania zdrowej żywności wykorzystujemy każdą możliwość, by nawet ciacho do popołudniowej kawki miało konkretne walory zdrowotne. Tu proszę bardzo, całkiem niemała porcja likopenu!
To ciasto do zrobienia dla początkujących, bo ogranicza się do wymieszania składników, podobnie jak przy przygotowaniu muffinek.

Dzięki kwaśnym pomidorom ciasto rośnie jak szalone.
Ciasto robiłam już kilkakrotnie, początkowo piekłam je w keksówce, a wielkanocna pora natchnęła mnie, by upiec je w formie babki.
Super smakuje z polewą czekoladową!

Link do przepisu: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/04/babka-pomidorowa.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.