Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Tagliatelle z fasolką i kurczakiem

Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem.

Składniki:
• ½ fileta z kurczaka
• 30 dag fasolki szparagowej
• Olej do smażenia
• Makaron Tagliatelle
• Sos tagliatelle z kurczakiem
• Przyprawa do kurczaka
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę.
2. Gotujemy w osolonej wodzie.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
6. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
7. Wlewamy do mięso, chwilę gotujemy.
8. Dokładamy fasolę, mieszamy.
9. Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/08/tagliatelle-z-fasolka-i-kurczakiem.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.