Tagliatelle z fasolką i kurczakiem
Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem.
Składniki:
• ½ fileta z kurczaka
• 30 dag fasolki szparagowej
• Olej do smażenia
• Makaron Tagliatelle
• Sos tagliatelle z kurczakiem
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę.
2. Gotujemy w osolonej wodzie.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
6. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
7. Wlewamy do mięso, chwilę gotujemy.
8. Dokładamy fasolę, mieszamy.
9. Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.