Quiche z cukinią i pomidorami

Quiche z cukinią i pomidorami

Quiche z cukinią i pomidorami

Quiche z cukinią i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej. Czym w sumie jest quiche? Jest to rodzaj placka składającego się ze słonego kruchego ciasta oraz wytrawnego nadzienia, zalanego jajeczno-śmietanową masą.

Składniki na ciasto:
125 g masła
250 g mąki pszennej
1 jajko
Szczypta soli

Składniki na farsz:
Pomidorki koktajlowe
2 cukinie
200 ml śmietany 30%
2 łyżki oleju
3 jajka
2 ząbki czosnku
100 g sera typy feta
1 łyżeczka soli, listków świeżego tymianku
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/quiche-z-cukinia-i-pomidorami/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.