GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI

GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI

GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu i składa się z niewielu składników. Gniazdka przygotowujemy na białkach z dodatkiem wiórek kokosowych i cukru, podobnie jak znane ciasteczka kokosanki, a następnie pieczemy w piekarniku. Gniazdka kokosowe podajemy w towarzystwie bitej śmietany, a całość dopełniają owoce i polewa czekoladowa. Tak przygotowane ciastka nie tylko świetnie się prezentują, ale też doskonale smakują. Mimo że jest to deser słodki, to nie nie jest przesłodzony i je się go z przyjemnością…
P.S. Taki deser to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach.

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/08/gniazdka-kokosowe-z-brzoskwiniami.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.