Ciasto kokosowe

Udostępnij na:
Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Składniki na biszkopt:
6 żółtek
160 g mąki pszennej
6 białek
80 g wiórków kokosowych
170 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na masę:
400 ml mleczka kokosowego
60 g wiórków kokosowych
250 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
4 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru

Składniki na wykończenie:
200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
2 łyżki soku z cytryny
100 g wiórków kokosowych
250 g serka mascarpone
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
2 łyżeczki cukru pudru

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/ciasto-kokosowe/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.