Pieczone skrzydełka z chili

Pieczone skrzydełka z chili

Pieczone skrzydełka z chili

Pieczone skrzydełka z chili to to pyszna przekąska na imprezę, czy smakowity pomysł na obiad. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, aby nabrały aromatu, a następnego dnia upiec.

Skrzydełka z tego przepisu wychodzą aromatyczne i chrupiące! Danie wychodzi ostre i jest to idealna propozycja dla osób lubiących pikantne dania.

1 kg skrzydełek
3 ząbki czosnku
1 szalotka
3 łyżki ketchupu
1 papryczka chili
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
2 łyżki miodu płynnego
1 łyżeczka octu winnego
2 szczypty mielonej papryki słodkiej i ostrej

Inne przepisy na skrzydełka znajdziesz tu: skrzydełka

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/pieczone-skrzydelka-z-chili/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.