Tatar wołowy

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Tatar wołowy to klasyk w polskiej kuchni. Jest to jedna z najpopularniejszych polskich przekąsek na zimno. Jest to łatwy i szybki do przygotowania przepis.

Aby tatar był najlepszy na świecie, powinien być spełniony jeden ważny warunek. Mięso na tatar musi być świeże. Od razu po przyjściu do domu z taką wołowiną, schowaj ją do lodówki. Między kupnem a spożyciem powinno minąć jak najmniej czasu. Dlatego w miarę możliwości przygotuj tatar i podaj go od razu.

300 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej)
2 ogórki kiszone
3 żółtka
1 mała cebula
1 łyżeczka ostrej musztardy
Sól, pieprz
Szczypiorek

inne przepisy na tatar wołowy znajdziesz tu: tatar wołowy

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/tatar-wolowy/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.