Zamaskowany schabowy

Zamaskowany schabowy

Zamaskowany schabowy

Kotlety schabowe, przykryte warzywami, które sprawiają, że mięso jest soczyste oraz chrupiącym ciastem francuskim.

Składniki:
• ½ kg schabu
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
• Cebula
• Marchew
• Pietruszka
• 1/3 główki kapusty pekińskiej
• 1 opakowanie ciasta francuskiego
• 15 dag pieczarek

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew.
7. Następnie pokrojone pieczarki.
8. Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie.
9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
10. Ciasto kroimy na 6 kawałków i przykrywamy kotlety, można uformować dowolnie u mnie harmonijka.
11. Pieczemy 15 minut w 180 °C.
12. Danie gotowe
13. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/09/zamaskowany-schabowy.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.