Potrawka Rukselka

Potrawka Rukselka

Potrawka Rukselka

Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem warzyw, gdzie króluje brukselka.

Składniki:
• 1 filet z kurczak
• 1 opakowanie brukselki
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia
• Cebula
• 2 szt. marchwi
• 1 szt. pietruszki
• Papryka czerwona
• Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym
• ½ śmietany 18 %

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Brukselkę gotujemy w osolone wodzie.
3. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę.
4. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczkach obrane ze skórki warzywa (marchew, pietruszkę).
5. Następnie pokrojoną w paseczki paprykę.
6. Kiedy warzywa są już miękkie łączymy z brukselką.
7. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i hartując wlewamy do warzyw, chwilę gotujemy.
8. Na koniec warzywa łączymy z mięsem, podajemy z ulubionym makaronem.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/09/potrawka-rukselka.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.