Cud meksykański

Cud meksykański

Cud meksykański

Polędwiczki wieprzowe któż ich nie lubi, w sosie meksykańskim z dodatkiem papryki w sam raz na zimne jesienne dni.

Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Cebula
• Puszka pomidorów
• 3 kolorowe papryki
• 1 papryczka Chili
• Kukurydza
• Puszka fasolki czerwonej
• 1 łyżka octu balsamicznego
• ½ łyżeczka cukru
• 200 ml koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli wlewamy pomidory.
4. Wszystkie papryki oraz papryczkę chili kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw.
5. Dodajemy kukurydzę (bez zalewy) oraz fasolkę z zalewą.
6. Doprawiamy solą, wlewamy ocet balsamiczny oraz koncentrat pomidorowy, wsypujemy cukier. Dokładnie mieszamy, chwilkę gotując.
7. Sosem warzywnym polewamy mięso.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/10/cud-meksykanski.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.