Pasta z pieczonej dyni do chleba

Pasta z pieczonej dynii do chleba

Pasta z pieczonej dynii do chleba

Pasta z pieczonej dyni to wg mnie najlepsza z jesiennych  past do chleba. Słodycz dyni przełamuje dodatek smażonej cebulki i suszonych pomidorków z zalewy, a dodatek masła orzechowego dodaje odrobinę nienachalnej tłustości
jak zapewnia Marta z Jadłonomii, bo stąd pochodzi dzisiejszy przepis.
W sezonie dyniowym na pewno nie tylko u mnie czeka przygotowane dyniowe puree, dlatego pastę przygotujesz w kilka chwil.
Prosta, zdrowa i bardzo smaczna, polecam!

Link do przepisu: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/10/pasta-z-pieczonej-dyni-do-chleba.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.