Syrop z pigwy. Domowy syrop na przeziębienie i grypę.

Syrop z pigwy. Domowy syrop na przeziębienie i grypę.

Syrop z pigwy. Domowy syrop na przeziębienie i grypę.

Pigwa zwana polską cytryną, doskonale sprawdzi się w okresie jesienno zimowym, w postaci syropu, jako dodatek np. do herbaty. Owoce pigwy zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna, witaminy z grupy B oraz wapń, potas, żelazo i magnez. Syrop z pigwy jest doskonałym domowym lekiem na odporność, jak i przeziębienie. Ponadto owoce pigwy mają niski indeks glikemiczny i są niskokaloryczne.
W moim ogrodzie rośnie jeden niewielki krzaczek. Dlatego przygotowuję z niego syrop na już, nie pasteryzuje go. Po puszczeniu soku przekładam do lodówki i spożywamy na bieżąco
Polecam 🙂

Link do przepisu: https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2019/10/syrop-z-pigwy-domowy-syrop-na.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.