Risotto grzybowe

Risotto grzybowe

Risotto grzybowe

Teraz, gdy jest najlepsza pora na leśne grzyby takie rosotto smakuje najlepiej. Jeżeli uwielbiacie chodzić na grzyby, to polecam większą część wysuszyć i zostawić na późniejsze dni. Suszone grzyby ze sklepu są dosyć drogie. Jednak te zebrane własnoręcznie smakują jeszcze lepiej. A jaka jest nasza radość, że używamy własnych grzybków a nie tych ze sklepu. W takie zimne dni jak dzisiejszy można z radością wracać do wspomnień z leśnych wypadów.

15 g suszonych borowików
400 g brązowych pieczarek
2 szalotki
1 pęczek cebuli dymki
250 g ryżu do risotto
50 g sera parmezan
100 ml wytrawnego białego wina
3 łyżki masła
1 l bulionu warzywnego
Sól, pieprz

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/risotto-grzybowe/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.