Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Udostępnij na:
Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Rewelacyjna rolada z udźca indyka z typowo jesiennym farszem, bo znajdziesz tu puree z dyni, jarmuż i żurawinę. Kolorowe smaczne danie na świąteczny jesienny obiad. Tym razem do przygotowania rolady zamiast filetu użyłam mięsa z indyczego udźca. Mięso jest bardziej wyraziste w smaku, smaczne i soczyste.

Rolada jest fit, bez uprzedniego obsmażania na tłuszczu tylko upieczona.

Do farszu użyłam wcześniej przygotowane puree z dyni, które w sezonie zawsze stoi w lodówce i czeka na kolejny pomysł, a jarmuż z żurawiną to pozostałość jarzynki z poprzedniego dnia.

Link do przepisu: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/11/rolada-z-indyka-faszerowana-dynia-i.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.