Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty.

Składniki:
150 g mrożonego szpinaku
150 g sera ricotta
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/3 szklanki startego parmezanu lub grana padano
12 rurek cannelloni
1 jajko
1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu

Składniki na sos serowy:
100 g startego sera (mozzarelli)
600 ml mleka
2 łyżki mąki
Szczypta mielonego białego pieprzu
2 łyżki masła

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/cannelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.