Świąteczne udka

Świąteczne udka

Świąteczne udka

W okresie zimowym jak również świątecznym, wykorzystujemy kapustę. Kapusta kiszona zawiera dużo witamin co zwiększa naszą odporność. Proponuje pyszny farsz do nadziewania delikatnego mięsa z kurczaka.

Składniki:
• 8 udek z kurczak
• Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
• Cebula
• 20 dag pieczarek
• 20 dag kapusty kiszonej
• Pieprz
• Sól
• Olej do smażenia
• Papryka czerwona
• 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:
1. Z udek wyjmujemy kości i doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka, pozostawiamy na 20 minut.
2. W tym czasie obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.
5. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.
6. Tak przygotowanym farszem nadziewamy udka.
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/12/swiateczne-udka.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.