Mięso w słoikach

Udostępnij na:
Mięso w słoikach

Mięso w słoikach

Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką.
Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek.
Zachęcam by takie mięso zrobić. Świetnie sprawdza się na dalekie wyjazdy, na kolację, śniadanie na wtedy kiedy mamy potrzebę i ochotę.

Link do przepisu: https://pieprzyczfantazja.pl/2020/01/mieso-w-sloikach/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.