Zupa Paprykowa

Zupa Paprykowa

Zupa Paprykowa

Pyszna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki:
• 1 szynka wieprzowa
• ½ kg ziemniaków
• 2 duże marchewki
• 4 papryki czerwone
• Kostka rosołowa
• 100 g pasty paprykowej w słoiczku
• 3 ziarna ziela angielskiego
• 3 ziarna pieprzu
• Sól
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
2. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do większego garnka.
3. Do ziemniaków dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew.
4. Dodajemy mięso podsmażone, zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową i przyprawy ziele oraz pieprz.
5. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy papryki pokrojone w paseczki i pastę paprykową.
6. Zupka gotowa.
7. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/zupa-paprykowa.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.