Wielki Szu

Wielki Szu

Wielki Szu

Pyszna przekąska lub danie, doskonałe na różne uroczystości. Biała kiełbasa z warzywami w pysznym sosie.

Składniki:
• 1 kg kiełbasy białej parzonej.
• Cebula
• 2 papryki żółta, czerwona
• 5 szt. ogórków konserwowych
• Puszka kukurydzy
• 1 sos meksykański w słoiczku
• Olej do smażenia
• Szczypta chili

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę.
3. Następnie papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i przekładamy do kiełbasy.
4. Ogórki kroimy drobno i również łączymy z kiełbasą.
5. Na koniec dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy, sos meksykański i doprawiamy chili.
6. Chwilę gotujemy.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/wielki-szu.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.