Fale Atlantyku

Fale Atlantyku

Fale Atlantyku

Doskonała przekąska na różne uroczyste kolacje. Płaty śledziowe na sposób słodko kwaśno.

Składniki:
• ½ kg płatów śledziowych solonych
• 200 g śliwek suszonych
• Cebula
• Olej
• 1 łyżka miodu
• 100 ml koncentratu pomidorowego
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie 1 godzinę.
2. W tym czasie obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Dokładamy miód, koncentrat pomidorowy, pokrojone drobno śliwki, doprawiamy pieprzem, 10 minut prużymy i studzimy.
4. Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy w naczyniu warstwami: Śledź, sos, śledź i tak do wyczerpania składników.
5. Chłodzimy w lodówce, najlepsze są na drugi dzień.
6. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/fale-atlantyku.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.