Chiang Mai

Udostępnij na:
Chiang Mai

Chiang Mai

Mięso z polędwiczki z chińskimi zupkami.
Bardzo aromatyczne danie, apetyczne, wszystko na jednej patelni WOK.

Składniki na marynatę:
• 3 łyżki sosu sojowego
• ½ łyżeczki czosnku
• 1 łyżka oleju
• 1 łyżka cukru
• ½ łyżeczki papryki ostrej
Składniki Pozostałe:
• 1 polędwiczka wieprzowa
• Sól
• Kilka grzybków MUN
• 2 marchewki
• Papryka żółta
• Papryka czerwona
• Kiełki fasoli Mung
• 2 opakowania zupy błyskawicznej o smaku kurczaka smak chiński

Sposób przygotowania:
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i moczymy 30 minut.
2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą.
3. Mięso obieramy z błonek i kroimy w paseczki, przekładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.
4. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Grzyby odlewamy i kroimy również w paseczki, dodajemy do mięsa i podlewamy szklanką wody.
6. W tym czasie, co mięso się pruży obieramy marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
7. Papryki kroimy w paseczki.
8. Warzywa łączymy z mięsem.
9. Dodajemy kiełki fasoli, ewentualnie jak jest mało sosu dolewamy wody.
10. Na koniec wkładamy makaron i wsypujemy przyprawy, które się znajdują w środku opakowania z zupą.
11. 5 minut prużymy.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/chiang-mai.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.