Zawijane ciasto francuskie

Zawijane ciasto francuskie

Zawijane ciasto francuskie

Z ciasta robimy różne zawijane potrawy, ślimaczki, różyczki, słoneczka moja propozycja to kwiatki.

Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• Sól
• ½ fileta z kurczaka
• Przyprawa Kebab Gyros
• Olej do smażenia
• Serek śmietankowy ze szczypiorkiem
• Bakłażan
• ½ papryki czerwonej

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Ciasto rozkładamy, kroimy na połowę, na jednej połowie w odstępach układamy kawałki kurczaka i zawijamy je ciastem.
4. Ciasto z kurczakiem zwijamy w koło.
5. Pozostałą połowę ciasta kroimy ponownie na połową i cienko smarujemy serkiem.
6. Bakłażana kroimy w plasterki, paprykę w paseczki i układamy na cieście.
7. Składamy ciasto tak żeby trochę wystawały warzywa i obwijamy ciasto z kurczakiem.
8. Drugie ciasto kroimy ponownie na połowę, połówkę na pół.
9. Powtarzamy czynność z cukinią i papryką tylko tym razem zwijamy robiąc koło. Tym razem warzywa układamy w środku.
10. Pozostałe ciasto zawijamy kurczaka i obwijamy na około warzyw.
11. Zapiekamy 15 minut w 180°C.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/02/zawijane-ciasto-francuskie.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.