Biszkopt z 6 jaj

Biszkopt z 6 jaj

Biszkopt z 6 jaj

Jedni kupują torty w cukierni, lub zamawiają u osób, które pieką torty w domu na zamówienie. Jeszcze inni preferują torty zrobione własnoręcznie. Ja zdecydowanie należę do tej trzeciej grupy. Robienie tortów sprawia mi wielką frajdę. Nie robię co prawda tych wszystkich pięknych ozdób z masy cukrowej, nie mam żadnych szkoleń w tym kierunku, ale staram się jak mogę. Wiem na pewno, że takie domowe torty smakują mi o wiele bardziej niż te z cukierni, które miałam okazję jeść. Dlatego dziś postanowiłam podzielić się z wami łatwym i sprawdzonym przepisem na biszkopt do tortu. Jest to jasny biszkopt z 6 jaj. Upiekłam go w tortownicy o średnicy 20cm. Biszkopt wyszedł puszysty i wysoki. Jest idealny do tortu.

Link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/biszkopt-z-6-jaj.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.