Zupa ogórkowa z patisonem i zacierkami

Zupa ogórkowa z patisonem i zacierkami

Zupa ogórkowa z patisonem i zacierkami

Zupa gości w moim domu na obiad prawie codziennie. Gotuję z reguły duży garnek zupy i mamy ją na kilka dni jako pierwsze danie lub jako główne danie. Wszystko zależy od tego jaką zupę gotuję, czy gęstą treściwą zupę np. gulaszową, czy jakąś lekką z samych warzyw. Co prawda, odkąd dzieci jedzą to samo co my, to często jest to rosół, lub pomidorowa, bo te zupy lubią najbardziej. Czasem jednak potrzeba odmiany i wtedy wymyślam coś innego, jakieś inne połączenie smakowe, ale takie, które mogą zjeść również dzieci. Dziś zrobiłam zupę ogórkową na kurczaku, ale nie taką zupełnie tradycyjną, ale bardziej gęstą z zacierkami i dodatkowo dodałam do niej oprócz standardowych warzyw, patisona. Nie dawałam natomiast ziemniaków. Wyszła super. Oto przepis:

Link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/zupa-ogorkowa-z-patisonem-i-zacierkami.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.