Czekoladowy przekładaniec

Czekoladowy przekładaniec

Czekoladowy przekładaniec

Czekoladowy przekładaniec to bardzo proste i łatwe do zrobienia ciasto bez pieczenia. Zrobiłam go na jasnych herbatnikach. Masa to śmietana kremówka połączona z dwoma rodzajami czekolady. Ciasto wyszło pyszne, mocno czekoladowe, ale niezbyt słodkie, bo użyłam czekolady mlecznej i gorzkiej w proporcjach pół na pół. W konsystencji ciasto wydaje się bardzo lekkie, bo krem jest na bazie ubitej śmietany. Nie jest to ciężki krem maślany. Ciasto robi się bardzo szybko, i nie trzeba go jakoś bardzo długo chłodzić. Do tego ładnie wygląda po rozkrojeniu. Polecam. Oto przepis.

Link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/czekoladowy-przekadaniec.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.