Kociołek meksykański

Kociołek meksykański

Kociołek meksykański

Chili con carne z ryżem

Kociołek meksykański to jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Danie składa się z mielonej wołowiny oraz czerwonej cebuli, świeżej papryki, pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Ryż gotowany jest razem z pozostałymi składnikami, dzięki temu nie trzeba brudzić dodatkowego garnka. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak.
Chili to danie wbrew pozorom proste w przygotowaniu, a do tego bardzo aromatyczne i urzeka bogactwem smaków – znajdziemy tu połączenie zarówno ostrego, kwaśnego, jak i słodkiego. Na szczególną uwagę zasługuje tu kumin, który to nadaje całości oryginalnego smaku oraz aromatu…

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/03/kociolek-meksykanski.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.