Zupa pomidorowa z pesto i ricottą Buffalo

Zupa pomidorowa z pesto i ricottą Buffalo

Zupa pomidorowa z pesto i ricottą Buffalo

Czy wiesz, że początków pomidory uważano za truciznę, przez swój jaskrawoczerwony kolor, który miał przestrzegać przed trucizną. Pomidory uprawiano w Ameryce Południowej, w ogrodach samego Montezumy, od wieków. Aztecy zwali je tomatl. Do Europy trafiły w XVI wieku na hiszpańskich statkach pod banderą konkwistadora Cortazara. Nazwano je tomate. Pierwszy zapisany przepis na zupę pomidorową pochodzi z 1872 roku i został spisany przez Marię Parloę w Stanach Zjednoczonych. Zapraszam na pyszną zupę pomidorową z fantastycznych pomidorów San Marzano

Link do przepisu: https://rafalcook.com/2020/03/11/zupa-pomidorowa-z-pesto-i-ricotta-buffalo/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.