Żeberka Arabeski

Żeberka Arabeski

Żeberka Arabeski

Bardzo prosty przepis na pyszne soczyste żeberka.

Składniki:
• 1 kg Żebrek wieprzowych
• 2 puszki fasoli białej
• 200 ml koncentratu pomidorowego
• Pomysł na soczyste żeberka
• Sól
• Cebula
• Szczypta czosnku
• Pieprz
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałku, doprawiamy pomysłem na soczyste żeberka i solimy.
2. Mięso układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu odlewamy sos i układamy w naczyniu.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy przecier, czosnek, sól, pieprz, ketchup podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy.
6. Na koniec sos łączymy z fasolą ( bez zalewy) i polewamy mięso.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/03/zeberka-arabeski.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.