Mielone Alladynki

Mielone Alladynki

Mielone Alladynki

Soczyste mielone kotlety z kurczaka, aromatyczne warzywa, idealna propozycja na obiad.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Cebula
• 1 torebka ryżu
• Papryka czerwona
• ½ małej główki kapusty włoskiej
• ½ puszki kukurydzy
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• Bułka tarta
• Olej do smażenia
• Czosnek
• Papryka ostra
• Sól

Wykonanie:
1. Mięso kroimy bardzo drobno.
2. Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem.
4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz kapustę i kukurydzę odlaną z zalewy.
5. Doprawiamy papryką, solą czosnkiem i wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy.
6. Robimy okrągłe kuleczki, panierujemy w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/03/mielone-alladynki.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.