Hiszpańska Paella

Hiszpańska Paella

Hiszpańska Paella

Jednogarnkowa, pyszna hiszpańska potrawa z kurczakiem oraz warzywami.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Przyprawa pikantna do kurczaka
• Sól
• szafran
• Olej do smażenia
• Cebula
• Szczypta czosnku
• Papryka czerwona
• Papryka żółta
• ½ opakowania fasolki szparagowej
• Pomidory w puszce
• 2 torebki ryżu
• 2 kostki rosołowe
• Cytryna

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki i fasolę.
4. Następnie wlewamy pomidory i wsypujemy surowy ryż, szafran, wrzucamy kostki rosołowe podlewamy wodą.
5. Przykrywamy pokrywką i prużymy do chwili, kiedy ryż będzie dobry.
6. Na koniec solimy i łączymy mięsem.
7. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy plasterkami cytryny.
8. Danie gotowe.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/03/hiszpanska-paella.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.