Diabelskie mielone

Diabelskie mielone

Diabelskie mielone

Nietypowe kotlety mielone

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• 30 dag pieczarek
• Papryka czerwona
• Jajko
• Bułka tarta
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Papryka ostra
• Oregano

Sposób przygotowania:
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą.
2. Pieczarki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju,
3. Do grzybów dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Usmażone pieczarki z papryką przekładamy do mięsa.
5. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej, oraz trochę oregano, wyrabiamy masę mięsną.
6. Robimy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Kotlety gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/03/diabelskie-mielone.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.