Tortellini z parmezanem i kiełbasą

Tortellini z parmezanem i kiełbasą

Tortellini z parmezanem i kiełbasą

Tortellini z parmezanem i kiełbasą to ciekawa propozycja na danie obiadowe czy kolację.

Tradycyjne, włoskie tortellini to makaronowe pierożki, które mogą mieć farsz mięsny (szynka, kurczak, mięso mielone) lub wegetariański (ser, szpinak, grzyby, warzywa). Tortellini możemy kupić zarówno świeże jak i suszone. Za każdym razem gotujemy je w osolonej wodzie.

300 g kiełbasy lub włoskiego salami
1 opakowanie tortellini (z szynką parmeńską)
50 g sera gorgonzola
200 ml śmietany
20 g tartego parmezanu
1 łyżka masła
Sól, pieprz
Natka pietruszki

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/tortellini-z-parmezanem-i-kielbasa/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.