Miętowe guacamole

Miętowe guacamole

Miętowe guacamole

Pasta z awokado

Guacamole to meksykańska pasta z awokado. Można przyrządzić ją na kilka sposobów. Podstawowymi składnikami pasty są zawsze awokado, sok z limonki oraz sól. Inne wersje mogą zawierać np. papryczkę chili, cebulę, czosnek, pomidory oraz świeżą kolendrę lub inne zioła.
Moja wersja guacamole, oprócz podstawowych składników, zawiera czerwoną cebulę, świeżą kolendrę oraz świeżą miętę, a przyprawione jest nie tylko solą, ale również pieprzem cayenne. Dodatkiem są ziarenka granatu. Takie guacamole jest orzeźwiające w smaku i pyszne! Najlepiej smakuje podane z tortillą lub nachosami.

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/04/mietowe-guacamole.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.