Potrawka Figo Fago

Potrawka Figo Fago

Potrawka Figo Fago

Szybkie mięsne danie, które można podać z makaronem lub ryżem.

Składniki:
• Filet z kurczaka
• Cebula
• 2 marchewki
• 1 pietruszka
• Kostka rosołowa
• ½ kg pieczarek
• Puszka groszku konserwowego
• Papryka czerwona
• Sos serowo pieczarkowy z natką pietruszki
• Sól
• pieprz
• Przyprawa do kurczaka złocista
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju
4. Do cebuli dodajemy obraną pokrojoną w słupki marchew oraz pietruszkę, podlewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy
5. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
6. Następnie odlewamy groszek z zalewy i łączymy z warzywami, również dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę
7. Warzywa łączymy z mięsem i sosem rozrobionym w jednej szklance wody
8. Podajemy w makaronem
9. Danie gotowe
10. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/04/potrawka-figo-fago.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.