Bandziorki

Bandziorki

Bandziorki

Filet z kurczaka nadziewany kolorowymi smacznymi warzywami. Danie nie wymaga dużo pracy, idealnie nadaje się na różne uroczystości.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Mieszanka warzyw marchew, groszek, brokuł
• 1 serek topiony
• Przyprawa do kurczaka
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na połowę i obcinamy wystające części, każdą połówkę rozcinamy w poprzek, ale nie do końca i lekko rozbijamy
2. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie
3. Mięso solimy i smarujemy serkiem topionym
4. Następnie układamy wzdłuż warzywa i zwijamy w roladę, doprawiamy przyprawą do kurczaka
5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
6. Pieczemy 30 minut w 180°C
7. Po upieczeniu kroimy w plastry
8. Danie gotowe
9. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/05/bandziorki.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.