Kanapka Club sandwich

Kanapka Club sandwich

Kanapka Club sandwich

Kanapka Club sandwich czyli kanapka klubowa, to nic innego jak pieczywo pszenne, przełożone mięsem drobiowym, sałatą, bekonem, pomidorem i majonezem. Pieczywo powinno być ciepłe, podgrzane na patelni lub w tosterze. Kanapka zawsze składa się z trzech kromek chleba.

6 kromek chleba tostowego
2 małe pomidory
1/2 ugotowanej lub pieczonej piersi z kurczaka albo z indyka
100 g boczku w plastrach
4 liście sałaty
Sól i czarny mielony pieprz
100 ml majonezu
1 stołowa łyżka sosu barbecue

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/kanapka-club-sandwich/

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.