Rolada szatańska

Rolada szatańska

Rolada szatańska

Mięso mielone a w nim farsz z warzyw, owinięte ciastem francuskim

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• ½ brokuł
• 1 duża marchewka
• ½ opakowania groszku mrożonego
• Ser feta
• Cebula
• Jajko
• 2 łyżki śmietany 18 %
• 3 łyżki bułki tartej
• Ciasto francuskie
• Sól
• Majeranek
• Przypraw gyros

Sposób przygotowania:
1. Marchew obieramy kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki. Warzywa razem z groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy
2. Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy
3. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso
4. Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa
5. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada
6. Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
7. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy
8. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/05/rolada-szatanska.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.