Czerwony kapturek

Czerwony kapturek

Czerwony kapturek

Szybkie danie obiadowe, bardzo proste do zrobienie i pyszne do zjedzenia

Składniki;
• 1 filet z kurczaka
• Cebula
• 3 papryki czerwone
• Kostka rosołowa
• ½ szklanki śmietany 18 %
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Szczypta czosnku
• Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, plastry na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, układamy na półmisku i odstawiamy na bok
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone papryki, doprawiamy solą czosnkiem oraz pieprzem, prużymy 10 minut
5. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz wlewamy śmietanę, chwilę gotujemy
6. Następnie miksujemy warzywa i polewamy sosem mięso
7. Danie gotowe
8. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/05/czerwony-kapturek.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.