Parfait z mango i granolą

Parfait z mango i granolą

Parfait z mango i granolą

Parfait z mango i granolą to pyszny pomysł na orzeźwiający deser. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a z pewnością polubią go wszyscy.

Zastanawiacie się pewnie czym jest parfait? Tłumacząc dokładnie to słowo z języka francuskiego oznacza po prostu krem mrożony. Można nawet stwierdzić, że jest to francuska wariacja na temat domowych lodów.

400 g świeżego mango
1/2 szklanki cukru pudru
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżki granoli
1 łyżka soku z cytryny
3 płatki żelatyny

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/parfait-z-mango-i-granola/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.