Chleb Orkiszowy z nasionami

Chleb Orkiszowy z nasionami

Chleb Orkiszowy z nasionami

Pieczony chleb jest dłużej świeży i smaczniejszy

Składniki:
• 3 szk. mąki orkiszowej
• 200 g siemię lniane
• 100 g pestek słonecznika
• ½ łyżeczki soli
• 15 dag drożdży świeżych
• 1 łyżka cukru
• 2 szk. wody
• sezam do posypki

Sposób przygotowania:
1. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, ½ szklanki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Do miski wsypujemy mąkę, siemię, pestki słonecznika, sól, rozczyn i stopniowo wlewamy wodę tak żeby powstało nam gęste ciasto, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
3. Przekładamy do formy, posypujemy sezamem i pieczemy 40 minut w 180°C
4. Chleb gotowy
5. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/05/chleb-orkiszowy-z-nasionami.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.