Ala gołąbkowe dewolaje

Ala gołąbkowe dewolaje

Ala gołąbkowe dewolaje

Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad

6 porcji
Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 6 liści kapusty pekińskiej
• Pęczek szczypiorku
• 10 dag sera żółtego
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
2. Liście kapusty parzymy
3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki
6. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
7. Roladki gotowe
8. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/ala-goabkowe-dewolaje.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.